Kawan-kawan dunia akhirat ^_^

Masa Depan ^^

Saturday, 21 February 2015

Korea's Expenses

Assalamu'alaikum w.b.t...



Lately ni mood malas aku ni melampau betul la. Entoh le kenapa macam ni. Over betul perubahan hormon aku bulan ni. Okay la. Since ramai yang nak tahu kan macam mana nak hidup kat korea tu, aku berusaha la untuk menghadap blog ni, mencuba mencari ayat untuk di karang dalam blog ni untuk kalian semua. Nahhh, ni la expenses aku kat Korea selama 6 hari kat sana. Expenses ni depends on memasing tau. Ada je kawan aku yang lebih expenses dia daripada aku ni. Ni baru expenses kat sana tau, belom masuk flight, perbelanjaan baju2 untuk menahan sejuk yang amat kat sana tu. Lebih kurang 3k jugak la aku belanja untuk semuanya ke Korea haritu. So, enjoyyy !


Day 1 :
Town Guest House & pocket wi-fi : 120 000 W
Pick up : 80 000 W / 6 people
T- money topup & card : 22 500 W
T-shirt : 8 000 W
Strawberry : 1 000 W
Banana milk : 1 300 W
TOTAL : 166 133 W

Day 2 :
Ttueksom Resort : 6 000 W
Itaewon Dinner (Muree) : 31 000 W / 6 persons
Kebab : 9 000 W / 6 persons
TOTAL : 12 700 W

Day 3 :
Gyeongbukyong Palace : 3 000 W
Hot pack : 3 x 800 W
Hot Chocolate KFC : 1 200 W
Namsan Tower Cable car (return) : 8 500 W
Taxi (Guesthouse - Namsan) : 1 700 W / persons
Hot Chocolate Namsan : 4 500 W
Hot pack : 2 000 W
TOTAL : 23 300 W

Day 4 :
Everland : 37 000 W
Roti & Nasi : 1 600 W
Hot Chocolate 2 & Fries (KFC) : 8 500 W
Topup T-money : 5 000 W
Banana Milk : 1 300 W
TOTAL : 53 400 W

Day 5 :
Banana Milk : 1 300 W
ITX to Cheongpeongyong : 4 000 W
Ferry Nami Island (return) : 8 000 W
Lunch Nasi Goncang (Nami) : 5 000 W
Moisturizer (Nature Republic) : 10 950 W
Mask : 6 500 W (20 pieces)
Dinner Naepong Nipong : 10 100 W / persons
Banana Milk : 4 170 W x 3 packs
Kuih apa tah nama dia tapi dia halus2 macam mihun : 17 000 W (3 boxes)
Jajan : 3 000 W
TOTAL : 78 360 W

Day 6 :
Baju : 20 000 W
Souvenirs : 22 000 W
Brooch : 13 000 W
Butang Baju melayu : 5 000 W
TOTAL : 60 000 W

166 133 W + 12 700 W + 23 300 W + 53 400 W + 78 360 W + 60 000 W = 393 893 W

Rate 10 000 W = RM3.32
393.893 W x 3.32 = RM 1 307.73

Bawak balik Malaysia 1 550 W

 P/S : Kalau nak shopping souvenirs kat Namdaemun, murah gilaaa. Jangan shopping kat Myeongdong sebab mahal. Harga dia 2 kali ganda dengan Namdaemun. Serious tak tipu. Tapi Namdaemun bukak siang jek, Myeongdong pulak bukak sampai malam. Dekat Myeongdong semua barang mahal. Kalau nak beli kasut2, sweater2 murah pulak kat Dongdaemun. Memang murah beb. Waktu operasi Dongdaemun sama macam Namdaemun bukak siang jek. Malam dah tutup. So, rancang perjalanan anda. Macam kitorang haritu agak kelam kabut jugak la. Sebab kitorang tak tahu pon yang Dongdae dengan Namdae bukak siang jek. Kitorang pergi petang dan semua kedai nak tutup dah. Tak dapat nak shopping sangat kat Namdae and Dongdae. Panjang sangat p/s aku. Okay. See u on the next entry.

6 comments:

  1. mau mau pergiiiiiii. huwaaaaaaaaaaaaaaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pergi la weyh. Honeymoon kat sana. Best angatttt. Ejuk plak tuuu. Sweet giteww nak honeymoon kat sana. :)

      Delete
  2. Replies
    1. Takde untung pon. Biasa jek. Ariena pon boleh jugak jadi untung macam ni ;)

      Delete
  3. Replies
    1. Cik N.A serious best. Kalau ada rezeki lebih pergi la :)

      Delete